Jaktost

Jaktost er en ny type ost som ble laget på forespørsel fra en amerikansk importør. De ønsket en ost med "smak av norsk natur". Den "helnorske" smaken har vi oppnådd ved å tilsette hel einerbær i en ost av sveitsertype (produseres på pasteurisert melk). Osten selges normalt med en modenhet på over 3 måneder, men osten får en stadig kraftigere smak jo lenger den modnes.

Jaktosten passer ypperlig til spekemat eller som gratinering over en stek av vilt, men kan selvfølgelig også nytes på en god skive brød.

Jaktost ble høsten 2009 kåret til Årets Produkt fra Oslo/Akershus i konkurransen Smaken av Norge.

Jaktosten er også flere ganger blitt valgt ut som ingrediens i middagen for gjester som kongefamilien inviterer under deres statsbesøk rundt om i verden, når ekte norsk mat skal serveres.

Jaktost er fast i vårt sortiment av gourmetoster.

Eventyret begynte da Inger Rosenfeld fikk ei halvblind ku i 50-årsgave, lærte seg å yste og bygde meieri. Ostene ble først prøvd ut i Frankrike hvor de ble svært godt mottatt. Siden har de funnet veien til kresne ganer både i Norge, USA og andre land.

Nå finnes hele sortimentet -ca 25 typer- for salg i Den blinde Ku -butikken på Strømmen Storsenter. I butikken finner du også importost, annen god kvalitetsmat og tilbehør.

Den blinde Ku - når opprinnelsen teller


Den blinde Ku AS
Drøbaksveien 380 1430 Ås
Tlf: 900 67 505
info@denblindeku.no


Butikk Strømmen:
Støperiveien 5
2010 Strømmen
Tlf: 951 52 627
frode@denblindeku.no