Camenås

Camenås er en håndlaget Camembertost. Den har en godt utviklet, fin og aromatisk hvitmugg overflate og en gjennommodnet ostemasse med fruktig smak.


Dette er osten vi ble viden kjent for - etterat osten vant sølvmedalje på den prestisjetunge matmessen Fancy Food Show i New York sommeren 2003 (i konkurranse med 3500 andre matprodukter fra hele verden!)

Osten utvikler seg i smak med tiden, velg din smaksfavoritt!


Lite moden
(mild smak), ost yngre enn 3 uker
Middels moden
(fyldig smak), ost 4 - 6 uker
Godt moden
(sterk smak), ost eldre enn 7 uker

Camenås inneholder kun pasteurisert kumelk (ikke fløte) og har derfor kun 23 % fett, dette er mindre enn tilsvarende oster som ofte ligger på over 50 % fett.

Camenås er fast i vårt sortiment av gourmetoster.

FORSLAG TIL BRUK:

Camenås er manges favoritt på ostefatet. Sammen med kjeks eller brød, og med litt frisk frukt som druer eller paprika, kan dette være et lite måltid i seg selv. Men osten kan gjerne brukes også på andre måter. Prøv ett av disse forslagene:

Varm pai med Camenås


Ingredienser:


250 g hvetemel
150 g meierismør
1 eggeplomme
salt, 1-2 ss vann
200 g brokkoli
100 g bacon
2 egg
2 ss fløte
250 g Camenås

Sikt melet, kna inn smør, eggeplomme og salt. Tilsett vannet, og arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile kaldt 30 min. Trykk deigen jevnt ut i paiform. Stek paiskallet i 10 min. ved 180oC. Forvell brokkolibukettene noen minutter. Stek baconterningene. Lettpisk eggene med fløte. Fyll brokkoli, bacon og eggemassen over den forstekte paien, stek videre ved180oC i ca. 10 min. Fordel Camenås over paien, og stek videre i ca. 5 - 10 min. til osten er smeltet og svakt gylden. Server paien med en frisk salat.

Potetgrateng
Skjær poteter i tynne skiver. Legges lagvis i ildfast form sammen med en saus av fløte, smør og løk smaksatt med salt og nykvernet pepper. Stekes i ovn ved 220oC i ca. 30 - 40 min. til potetene er møre. Dekk gratengen med tykke skiver Camenås og stek videre noen minutter til osten er gyldenbrun.

Dessert - Camenås
Del osten i 8 kileformede stykker. Lag en loffvalnøttblanding ved å rive loff sammen med hakkede valnøttkjerner. Pisk et egg og litt olivenolje. Vend ostestykkene vekselvis i egg og loff-valnøttblandingen, slik at et godt lag fester seg til osten. Stekes ved 180oC til de er gyldenbrune. Server sammen med en fruktgele, for eksempel solbær-, rose- eller tyttebærgele.
Eventyret begynte da Inger Rosenfeld fikk ei halvblind ku i 50-årsgave, lærte seg å yste og bygde meieri. Ostene ble først prøvd ut i Frankrike hvor de ble svært godt mottatt. Siden har de funnet veien til kresne ganer både i Norge, USA og andre land.

Den blinde Ku - når opprinnelsen teller


Den blinde Ku Snertingdal AS
Herløgs vei 5b, 1433 Ås
Tlf: 91 56 56 56
info@denblindeku.no