Ingers blå

 Ingers Blå er en håndlaget Blåskimmelost av typen Bleu de Bresse med hvit utvendig mugg.

Dette er en blåskimmelost med særpreget smak som appellerer til den smaksbevisste forbruker. Ingers Blå har vunnet innpass på det franske ostemarkedet, og er en etterspurt ost på restauranter og blant osteelskere i Norge. Høsten 2008 ble Ingers Blå kåret til beste skimmelost i Käseiaden (osteolympiaden) i Østerrike, i konkurranse med oster fra hele verden.

Ingers Blå finnes i flere modenhetsgrader:
Lite moden
(mild smak), ost yngre enn 4 uker
Middels moden
(fyldig smak), ost 5 - 8 uker
Godt moden
(sterk smak), ost eldre enn 9 uker

Overflaten på Ingers Blå kan variere fra hvit til lys rødbrun.

Ingers Blå inneholder pasteurisert kumelk (ikke fløte) og har derfor kun 26 % fett, tilsvarende oster har ofte en fettprosent på over 50 %.

Ingers Blå er fast i vårt sortiment av gourmetoster.

FORSLAG TIL BRUK :

Ingers Blå gir en herlig smaksopplevelse på et ostefat, sammen med kjeks eller brød. Men hvorfor ikke prøve den i andre retter?

SUFFLÉ MED INGERS BLÅ

30 g meierismør, 50 g hvetemel
1 dl melk og 1,5 dl hvitvin
1 egg, 2 eggeplommer
250 g Ingers Blå
3 eggehviter
salt, pepper, muskat

Bland melet i smeltet smør, spe med melk og hvitvin. Tilsett egg og eggeplommene, rør kraftig. Press osten gjennom en sikt, og bland i massen. Stivpisket eggehvite skjæres inn. Smak til med salt, pepper og muskat. Hell massen i smurt ildfast form. Stek i vannbad ved 220oC i 25-30 min.

PASTASAUS

Hakk løk og hvitløk, blank i panne. Tilsett evt. litt stekt sopp. Fløte blandes inn, sammen med en god bit Ingers Blå. Smakes til med salt, cayenne og nykvernet pepper. Hell sausen over pastaen, og server en frisk salat til.

SAUS TIL BIFF

Fløte og Ingers Blå blandes med en stavmikser. Blandingen kokes opp, og smakes til med salt, pepper og gjerne litt hvitvin. Hakkede friske urter setter prikken over i en.

Eventyret begynte da Inger Rosenfeld fikk ei halvblind ku i 50-årsgave, lærte seg å yste og bygde meieri. Ostene ble først prøvd ut i Frankrike hvor de ble svært godt mottatt. Siden har de funnet veien til kresne ganer både i Norge, USA og andre land.

Den blinde Ku - når opprinnelsen teller


Den blinde Ku Snertingdal AS
Herløgs vei 5b, 1433 Ås
Tlf: 91 56 56 56
info@denblindeku.no